Contact

Compostweek: compost cadeau bij ACV

Als dank voor het scheiden van GFT-afval krijgen inwoners van Ede, Renkum, Veenendaal en Wageningen van ACV en deze gemeentes een zak compost cadeau. Op vertoon van hun afvalpas kunnen zij van maandag 12 t/m zaterdag 17 maart een zak afhalen bij het afvalbrengstation in hun gemeente. Bij inlevering van een zak textiel of elektrisch apparaat is ook de tweede zak compost gratis. Kom op tijd, want op=op!

Groente- fruit- en tuinafval is nuttig afval. Het wordt verwerkt tot compost, bio-energie én tot groen gas. Hetzelfde gas waar de vuilnisauto’s van ACV op rijden die het afval ophalen. Hiervoor is al het GFT-afval bruikbaar. Ook restanten van bereid voedsel, zoals vleesresten kunnen gewoon in de GFT-bak. Met de jaarlijkse compostweek willen de gemeente en ACV het belang van het scheiden van GFT-afval onderstrepen en inwoners bedanken voor het scheiden van afval. 

Ook tweede zak gratis
Inwoners die een zak afgedankte kleding of textiel of een elektrisch apparaat inleveren, krijgen ook de tweede zak compost gratis. Dit textiel en deze apparaten worden door Restore Kringloop, So Grade en Road2Work hergebruikt. Hier werken mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Zo is het inleveren van gebruikt textiel of elektra dus goed voor mens en milieu.

Afvalbrengstation 
De afvalbrengstations zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 - 16.00 uur en op zaterdag van 08.00 - 15.00 uur. Klik hieronder voor de adressen.