Contact

ACV opent CNG Net Groengastankstation

ACV opent CNG Net Groengastankstation

Groen tanken levert tijdwinst en besparing aan kilometers op

Op 29 augustus openden ACV en Leon Meijer, wethouder Gemeente Ede aan de Radonstraat in Ede een Groengastankstation, ontworpen en gerealiseerd door CNG Net. Het tankstation is geplaatst op het regionale afvaloverslagstation van ACV en is bedoeld voor ACV-voertuigen en voor bedrijven die toestemming hebben van ACV.

Het wagenpark van ACV kleurt steeds "groener". Inmiddels rijden er 14 voertuigen op Groengas. Groengas dat wordt gemaakt van oa. GFT afval wat de voertuigen van ACV weer inzamelen bij inwoners. Het tanken op eigen terrein levert tijdwinst en ook een besparing aan kilometers op. Tevens heeft het rijden op groengas zowel duurzame als financiële voordelen.

Groengasvoertuigen stoten nagenoeg geen roet, fijnstof en Nox uit. Ook wordt een vermindering van CO2-uitstoot gerealiseerd, wat bijdraagt aan een beter klimaat en gezondere leefomgeving. Daarnaast is Groengas een goedkopere en schonere brandstof dan traditionele fossiele brandstoffen.

ACV voert het beleid dat bij vervanging of vernieuwing van voertuigen primair gekozen wordt voor voertuigen met aardgas- c.q. goengasmotoren, tenzij technische aspecten dit niet wenselijk of mogelijk maken.

 “Groengas wordt gewonnen uit onder meer GFT-afval, wat wij inzamelen in de gemeente Ede, Veenendaal, Renkum en Wageningen. Groengasvoertuigen zijn doorgaans stiller en schoner, wat prettig is voor de buurt en voor de medewerkers van ACV. Met veel trots nemen we het groengastankstation in gebruik!”, aldus, Wouter Koenderman, directeur van ACV.

Over CNG
CNG Net investeert in een landelijk netwerk van CNG-tankstations in Nederland en is de grootste leverancier van aardgas en Groengas (CNG) in het wegverkeer. CNG Net maakt het mogelijk om voordeliger, hetzelfde aantal kilometers te kunnen rijden op CNG zonder schade aan de omgeving toe te brengen.

 

Ga terug naar het overzicht