Contact

Start glascampagne Glas in ‘t bakkie

Start glascampagne Glas in ‘t bakkie

Samen met de ACV-gemeenten Ede, Renkum, Veenendaal en Wageningen start ACV in oktober de glascampagne 'Glas in 't bakkie'. Op woensdag 15 en vrijdag 17 oktober wordt de campagne afgetrapt bij een drukbezochte glaslocatie van elke gemeente. Kom langs met uw glas en ontvang een leuke attentie uit handen van uw wethouder (voor locaties en tijdstippen zie onderaan). De vier gemeenten en ACV starten de campagne om meer glas te scheiden en recyclen. Inwoners van de vier gemeenten doen het al goed, maar het kan nog beter!  Doe mee en gooi het glas in ’t bakkie!

Mét restjes en mét deksel
Terwijl vroeger het glas eerst schoongemaakt moest worden, mag je nu de restjes in het glas laten zitten. En ook de dop of deksel kunnen mee de glasbak in. Recyclingbedrijven kunnen dit door nieuwe technieken goed sorteren. Dat is een stuk hygiënischer in huis en gemakkelijker voor u. Uit recent onderzoek blijkt dat mensen glas eerder naar de glasbak brengen als ze daar weinig moeite voor hoeven te doen.

Glas is eindeloos
Al heel lang – sinds 1978 – scheidt Nederland haar glazen verpakkingen, maar liefst 350 miljoen kilo per jaar. Toch verdwijnt er nog steeds heel veel verpakkingsglas in het restafval. Denk aan verpakkingen als wijnflessen, jampotjes en parfumflesjes. Dat is jammer, want glas kan eindeloos hergebruikt worden zonder dat het kwaliteit of kwantiteit verliest.

Locaties en tijdstippen kick-offs campagne

Gemeente Ede        
Wanneer:  woensdag 15 oktober
Locatie: glasbakken AH XL (Keesomstraat 3)
Tijd: 12.00 – 14.00 uur

Gemeente Wageningen
Wanneer : woensdag 15 oktober
Locatie: glasbakken Hoogvliet (De Arc 3)
Tijd: 15.00 – 17.00 uur

Gemeente Veenendaal
Wanneer: vrijdag 17 oktober
Locatie: glasbakken Doctor Slotemaker  de Bruineplein – bij Jumbo / Aldi
Tijd: 11.00 – 13.00 uur

Gemeente Renkum
Wanneer: vrijdag 17 oktober
Locatie: glasbakken Raadhuisplein – Oosterbeek
Tijd: 14.00 tot 16.00 uur

Ga terug naar het overzicht