Contact

Vet? Niet door gootsteen of het toilet!

Vet? Niet door gootsteen of het toilet!

Het nieuwe jaar inluiden met zelfgemaakte oliebollen. Heerlijk toch? Maar wat doen we met de gebruikte olie en het frituurvet? Draag bij aan een beter milieu en lever het gescheiden/apart in.

Door gebruikte olie en vet apart in te leveren, kan het hergebruikt worden als biobrandstof. Wanneer u olie of vet door het toilet of de gootsteen spoelt, verstopt uw afvoer. Het vet komt vervolgens in het riool terecht en dit zorgt voor hoge kosten bij gemeenten en waterschappen. De vetophoping die daardoor in het riool ontstaat kost veel geld om op te ruimen. Help mee dit te voorkomen!

Hoe in te leveren? 

Het is heel eenvoudig. Giet het afgekoelde gebruikte vet of de olie terug in de originele verpakking of een andere afsluitbare plastic fles. Zodra de fles vol is, doet u deze goed afgesloten in de speciale gele kliko bij een van de vet inzamelpunten in uw gemeente. Deze locaties kunt u vinden op de online afvalkalender www.mijnafvalwijzer.nl of de app 'Afvalwijzer' (onder kopje ‘inzamellocaties). In de gele kliko mag u zowel vloeibaar als vast frituurvet én gebruikte bakolie (bijvoorbeeld restjes olie van het wokken) inleveren. Gebruik hiervoor wel 2 verschillende verpakkingen zodat beide vloeistoffen gescheiden blijven.Tip: zet een afsluitbare fles in uw keukenkastje om restjes afgekoelde olie en vet in te verzamelen.

De vetinleverlocaties zijn niet alleen te vinden op de online afvalkalender www.mijnafvalwijzer.nl en de app 'Afvalwijzer' maar ook op www.vetrecyclehet.nl. Op deze site vindt u ook meer informatie over het apart inleveren van vet.

Ga terug naar het overzicht