Contact

Educatie

Wil je meer weten over afval en recycling? Weet jij waar het afval naartoe gaat en wat er daarna mee gebeurt? Vind je afval vooral vies of zie je dat afval heel waardevol is?

Op bezoek bij ACV
Kom kennismaken met de afvalwereld. Na een korte, leerzame presentatie (met superleuke quiz!) over ACV en recycling maken we een ronde over het Afvalbrengstation (dat kan zowel in Ede, Veenendaal, Renkum of Wageningen). Uiteraard bekijken we de gele vuilniswagen van dichtbij. De bezoeken plannen we bij voorkeur op een donderdag (ochtend/middag/ exacte tijd in overleg). De presentatie en rondleiding duren ongeveer anderhalf uur. Een bezoek is geschikt vanaf groep 4 t/m 8 en middelbare scholieren. 

Vrachtwagen op het schoolplein?
Onze chauffeurs komen graag langs met hun gele vrachtwagen! Ze vertellen wat over hun dagelijkse werk en natuurlijk kun je achterop de treeplank staan. Ook is er een mogelijkheid om een leuke afvalbingo te spelen in de klas met onze schonebuurt coaches. Een mooi lesprogramma voor groepen 1 t/m 4! 

Strooiauto op het schoolplein?
In het winterseizoen verzorgen wij op afspraak een gastles over gladheid. De les bestaat uit een presentatie inclusief filmpjes en het met eigen ogen bekijken van een strooiauto.

Zwerfvuil: weg ermee!
Organiseer in de klas een zwerfvuil les en ruim daarna het zwerfvuil op in de omgeving van de school! Wij nemen daarna graag de vuilniszakken in ontvangst. Via Nederland Schoon is het mogelijk om materiaal voor een zwerfvuilactie te bestellen via https://webshop.supportervanschoon.nl/#Opschool.

Meer weten of een afspraak maken?
Neem voor meer informatie en het maken van een afspraak contact op met de Afdeling Communicatie via 0318 - 754 680 of via communicatie@acv-groep.nl.