Doorgaan naar artikel

Compostweek 2022 - 26 maart tot en met 1 april

Gepubliceerd op: 18-3-2022

Wist u dat uw groente-, fruit- en tuinafval + etensresten verwerkt worden tot compost? Omdat wij het waarderen dat veel inwoners het gft+e afval scheiden, geven de gemeenten Ede, Renkum, Veenendaal en Renswoude haar inwoners in de Compostweek een zak compost cadeau. Bij een bezoek (met afvalpas) aan het afvalbrengstation ontvangt u van zaterdag 26 maart tot vrijdag 1 april één zak compost. Op = op!

Bij inlevering van textiel of apparaten een tweede zak compost gratis!

Heeft u afgedankt(e) kleding/textiel en/of oude/kapotte elektrische apparaten? Lever ze in bij het afvalbrengstation en ontvang nog één zak compost! De gemeenten steunen het werkervaringsbedrijf Road2work. Zij sorteren en demonteren elektrische apparaten. Kleding en textiel worden door de Restore kringloop opgehaald en gesorteerd. Uw apparaten en textiel worden hergebruikt én u helpt mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Goed voor mens en milieu dus.

Voorwaarden

Gft+e afval wordt compost en groen gas

Uw groente-, fruit- en tuinafval + etensresten worden bij een recyclebedrijf verwerkt tot groen gas en compost. Voor dit proces zijn al het groente-, fruit- en tuinafval + etensresten nuttig. Wist u dat nu nog ruim een derde van het restafval bestaat uit te composteren producten, zoals etensresten? Ook restanten van bereid voedsel, zelfs vleesresten, kunt u gewoon in de gft+e container doen. 

Wilt u zelf compost maken?
Klik dan hier 


Location