Contact

Ondergrondse restafvalcontainers

In een deel van Ede, met name bij flat en appartementen, wordt het afval ingezameld in (ondergrondse) restafvalcontainers. U kunt de locaties hiervan bekijken op de kaart met containerlocaties. Om de (ondergrondse) restafvalcontainers te kunnen gebruiken heeft u een afvalpas nodig. Deze afvalpas hoort bij een woning. Is uw afvalpas beschadigd of kwijt? Dan kunt u online een nieuwe pas aanvragen bij ACV.

Afvalpas hoort bij woning
Het nummer op uw pasje is gekoppeld aan uw adres. Uw pasje is daardoor uniek. Wees zuinig op deze pas. Met deze pas heeft u toegang tot 1 afvalcontainer. Standaard is dit de dichtstbijzijnde container maar op verzoek kunt u ook gebruik maken van een andere container op weg naar bijvoorbeeld werk of school.

Wanneer wordt de (ondergrondse) restafvalcontainers geleegd?
De container geeft een seintje aan ACV als deze voor 80% vol is. Op dat moment wordt de leging van de container ingepland.

Wat mag in de (ondergrondse) restafvalcontainers?
In de ondergrondse afvalcontainer gooit uw restafval, dit is al het afval dat u overhoudt na het scheiden van recyclebaar afval zoals glas, papier, plastic verpakkingen, blik en drinkpakken (pmd-afval), en textiel. Als u het restafval in een gesloten grijze vuilniszak of pedaalemmerzak in de container gooit blijft de inwerpopening schoon.

Heeft u grof huis- en tuinafval (afval dat niet in de restafvalcontainer past)?
Grofvuil zoals een matras, bed of stoelen kunt u zelf wegbrengen naar het afvalbrengstation (leen de gratis aanhanger) of laten ophalen. Herbruikbaar afval zoals chemisch afval, glas, kleding en textiel, papier en karton en bouw- en sloopafval kunt u apart inleveren. Voor meer informatie over deze mogelijkheid zie de online afvalkalender www.mijnafvalwijzer.nl of de app 'Afvalwijzer'.

Wat te doen bij verlies of diefstal?
Wanneer u het pasje kwijt bent moet u dat melden, dan maken wij die ongeldig zodat misbruik wordt voorkomen. U kunt dan tegen betaling een nieuw pasje aanvragen. De kosten van een nieuw pasje bedragen € 15,00.

Heeft u per ongeluk iets kostbaars (telefoon, portemonnee, huissleutels etc.) in de verzamelcontainer laten vallen, dan kunt u met ACV contact opnemen om dit eruit te laten halen. De kosten hiervoor zijn € 50,-.

Afval naast de containers (=verkeerd aangeboden afval)
Sinds kort zet de gemeente Ede samen met ACV ‘schone buurt coaches in’. Zij helpen u met het juist aanbieden van afval en het voorkomen van zwerfafval. Ziet u toch afval naast de ondergrondse container? Bel dan met afdeling Toezicht van de gemeente Ede, telefoon 0318 680 132. Zij onderzoeken dan van wie het afval afkomstig is en zullen indien mogelijk een boete uitdelen van 90 euro of meer. Voor meer informatie over de procedure bij afval naast de containers (verkeerd aangeboden afval) kijk hier.

Storing
Als u op één of andere wijze uw afval niet in de container kwijt kunt bel dan ACV, telefoon 0318 648 160 (op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 17 uur). ACV zorgt ervoor dat de storing binnen één werkdag wordt opgelost. Neem in de tussentijd uw afval weer mee naar huis of lever het in bij een andere container in uw woonplaats (uw afvalpas werkt op alle containers in uw woonplaats). Hiermee oorkomt u zwerfafval, ongedierte en overlast in uw buurt.

Melding storing: ACV, telefoon 0318 648 160, WhatsApp 06 - 230 11 370 of via info@acv-groep.nl

Melding vervuiling of afval naast de container: gemeente Ede, afdeling Toezicht, telefoon 0318 680 132