Contact

Compostweek van 25-30 maart 2019

Compostweek van 25-30 maart 2019

Het groente-, fruit- en tuinafval dat u zo netjes scheidt, wordt verwerkt tot compost. Omdat wij het fijn vinden dat heel veel inwoners het gft-afval scheiden, geven de gemeenten Ede, Wageningen, Veenendaal en Renkum en ACV u in de Compostweek een zak compost cadeau. Op vertoon van uw afvalpas kunt u van maandag 25 t/m zaterdag 30 maart een zak compost afhalen bij het afvalbrengstation in uw gemeente. 

Gft+e afval wordt compost en bio-energie

Van het groente-, fruit- en tuinafval wordt compost en bio-gas gemaakt. Voor dit proces is al het groente-, fruit- en tuinafval nuttig. Ook restanten van bereid voedsel, zelfs vleesresten en botjes, kunt u in de gft-container doen. Groente-, fruit- en tuinafval plus etensresten dus. Vandaar gft+e.
 

Bij inlevering van textiel of apparaten 2e zak compost gratis! 

Heeft u afgedankt(e) kleding/textiel en/of oude/kapotte elektrische apparaten? Lever ze in bij het afvalbrengstation en ontvang nog een gratis zak compost! De gemeenten steunen het werkervaringsbedrijf Road2work. Zij sorteren en demonteren elektrische apparaten. Kleding en textiel worden door de Restore kringloop opgehaald en verwerkt. Uw apparaten en textiel worden hergebruikt én u helpt mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Goed voor mens en milieu dus.
 

De afvalbrengstations

De afvalbrengstations zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 - 16.00 uur en op zaterdag van 08.00 - 15.00 uur. Klik hieronder voor de adressen. 

 
 
 

 

Ga terug naar het overzicht