Contact

Verkeerd aangeboden afval

Helpt u ook mee uw buurt netjes te houden?

Gooi uw afval ín de container en niet ernaast. Is de container in storing? Meld de storing aan ACV en breng uw afval naar een andere container of tijdelijk naar huis. Bied de pmd-zakken (hoogbouw) aan op de juiste inzameldag, in een doorzichtige zak en met de juiste inhoud. Daarmee voorkomt u zwerfafval, ongedierte en overlast in uw buurt.

Wat doen wij? Sinds kort zet de gemeente Ede samen met ACV ‘schone buurt coaches in’. Zij helpen u met het juist aanbieden van afval en het voorkomen van zwerfafval. Wilt u dat de ‘schone-buurt coaches’ een keer bij u en/of uw buurtgenoten langskomen? Stuur dan een e-mail naar ede@acv-groep.nl.

Ziet u toch zakken naast de container? Geef dit door via www.ede.nl/melding of via (0318) 680132. De procedure is dan als volgt:

  • De handhavers van de gemeente Ede onderzoeken het gedumpte afval. Zo hopen ze te achterhalen wie het afval heeft achtergelaten. Deze mensen betalen een boete die kan oplopen tot € 90 of zelfs meer. Zo willen gemeente Ede en ACV voorkomen dat mensen afval blijven dumpen.
  • Na enkele dagen wordt het gedumpte afval opgehaald door ACV. Het afval wordt zo veel mogelijk tijdens de reguliere inzamelrondes opgehaald. Hierdoor hoeft ACV geen extra vuilniswagens in te zetten