Contact

Kliko's en ondergrondse verzamelcontainer

Hoe te gebruiken

Bij de huishoudens laagbouw wordt afval ingezameld door middel van kliko's:

  • Restafval = groen met grijze deksel (eens per drie weken)
  • Papier: blauw/groen met blauwe deksel of in dozen/bundels door papierverenigingen (eens per maand)
  • Gft+e(tensresten): groen met bruine/groene deksel (eens per week, behalve in de wintermaanden december tot en met februari, dan eens per maand)
  • Pmd-afval: via de oranje pmd-zakken die verkrijgbaar zijn bij diverse supermarkten, gemeentehuis en afvalbrengstation 'Veentjesbrug' (inzameling elke donderdag).

Een nieuwe kliko is gratis als u een kliko kwijt bent of de kliko beschadigd is. Wilt u een extra of ander formaat kliko dan kost dat € 30,-. Neem in alle gevallen contact op met ACV via info@acv-groep.nl of bel met (0318) 648 160.

Hoogbouw

Bij hoogbouwwoningen wordt het afval ingezameld door middel van ondergrondse verzamelcontainers voor restafval. Pmd-afval wordt elke donderdag pgehaald via de oranje pmd-zakken. Voor papier en gft+(etensresten) kunt u net zoals de laagbouw een kliko een krijgen. U bent wel zelf verantwoordelijk voor het plaatsen in een berging of binnentuin en voor het aan de weg zetten van de kliko's. Kliko's bij hoogbouw mogen in verband met brandveiligheid niet geplaatst worden op galerijen of in een gemeenschappelijke hal. Voor meer informatie en aanvragen, neem contact op met ACV via renkum@acv-groep.nl of via 0318 648 160 (op werkdagen bereikbaar van 7.30 - 17 uur).

Is de ondergrondse container in storing? Laat het ons weten! U kunt een storing melden via: telefoon 0318 648 160, WhatsApp 06 - 230 11 370, via info@acv-groep.nl of via het formulier op onze website. Wanneer u een storing meldt, is het belangrijk dat u ook het containernummer doorgeeft!

Inzameldagen kliko's

De ophaaldagen voor uw adres vindt u op de online afvalkalender www.acv-afvalkalender.nl of via de 'ACV' app (beschikbaar voor iPhone, iPad, Android phone). Tip: stel een herinnering in zodat u weet wanneer we de kliko komen legen of pmd-zak op komen halen. 

Aan de weg zetten kliko's

  • Zet de kliko's / pmd-zakken vóór 7.30 uur aan de weg.  Het tijdstip waarop de kliko's geleegd of pmd-zakken opgehaald worden kan namelijk per week verschillen.
  • Zet de kliko met gesloten deksel aan de weg. Zo voorkomt u dat er afval op straat terecht komt.
  • Zet de kliko op een plek waar deze bereikbaar is voor de vuilnisauto