Contact

Taxus snoeien tegen kanker (t/m 31-8)

Taxus snoeien tegen kanker (t/m 31-8)

De jaarlijkse inzamelactie van taxussnoeisel tegen kanker is weer gestart en loopt nog tot 31 augustus. Onder het motto ‘Snoeihard tegen kanker’ kunnen inwoners de jonge takjes van de Taxus Baccata inleveren op het Afvalbrengstation. De vergoeding per kubieke meter snoeisel gaat per gemeente naar een aan kanker gerelateerd goed doel. Inmiddels zijn er meer dan 15 kratten ingezameld op de 4 ACV afvalbrengstations!

In de jonge scheuten van de Taxus Baccata zit de werkzame stof Baccatine. Dit is een belangrijk onderdeel van de behandeling tegen kanker. De actie loopt van 15 juni tot en met 31 augustus, omdat alleen dan de concentratie van deze stof in de takken optimaal is. Hans Nortier, emeritus hoogleraar Medische Oncologie universiteit Leiden en ambassadeur van het project: “Baccatine zal altijd de ruggengraat van veel behandelingen blijven. Bij mensen met uitzaaiingen kan de stof wekelijks toedienen de klachten sterk verminderen.”

Snoei-instructies
Het is belangrijk om het snoeisel schoon aan te leveren. Dus zonder steentjes, aarde of oudere takken. Verder mag het snoeisel alleen bestaan uit jonge, eenjarige takken met een maximale lengte van 30 centimeter.

Goed doel
Taxus voor hoop, de stichting die inzameling organiseert, schenkt per kubieke meter snoeisel een bedrag te gebruiken voor een goed doel. Dit zijn de goede doelen per gemeente:

Inleveren op Afvalbrengstation

Het snoeisel kan tot en met 31 augusts worden ingeleverd op het Afvalbrengstation in uw gemeente:

Meer informatie over taxus snoeien tegen kanker: www.taxusvoorhoop.nl

Ga terug naar het overzicht