Contact

Over ACV

ACV is de naam voor de vertrouwde afvalinzamelaar in de gemeenten Ede, Renkum, Veenendaal en Wageningen.

ACV is in 1999 ontstaan toen de activiteiten voor de gemeenten Ede en Wageningen samengevoegd zijn in één organisatie: Afvalcombinatie De Vallei. Later werden ook Renkum (2001) en Veenendaal (2008) toegevoegd. ACV is een zelfstandig opererend bedrijf met een schat aan ervaring op het gebied van afvalinzameling, straatreiniging, het kolken van riolen, gladheid- en plaagdierbestrijding.

Sinds 1999 zijn ook de kringloopwinkels in Ede en Barneveld en vanaf 2010 ook de kringloopwinkel in Veenendaal toegevoegd, onder de naam Restore Kringloop. Per 1 januari 2012 is ACV lid van Midwaste, een samenwerkingsverband van 11 regionale en overheidsgedomineerde bedrijven.

Duurzame toekomst

Afvalcombinatie De Vallei is 2011 ingegaan als ACV. Deze naamswijziging is een logische stap die past bij de toenemende verschuiving van afval naar recycling. Het ACV-logo symboliseert onze bijdrage aan het recyclingproces en geeft tegelijkertijd onze regionale focus weer. Van hieruit willen we bijdragen aan een duurzame toekomst.

Ook Restore Kringloop is een bedrijf met een duurzame missie, bewust van maatschappelijke verantwoordelijkheid en gespitst op vernieuwing om hergebruik te stimuleren. Hergebruik dat werk- en scholingsmogelijkheden biedt aan mensen met een arbeidsbeperking.

Organisatiestructuur

ACV is een naamloze vennootschap met verschillende dochterondernemingen. De aandelen zijn in het bezit van de gemeente Ede, Wageningen, Renkum en Veenendaal. ACV Gemeenten voert de opdrachten van de deelnemende gemeenten uit en ACV Bedrijven verzorgt de commerciële activiteiten van de groep. Ook Restore Kringloop met winkels in Barneveld, Ede en Veenendaal maakt onderdeel uit van ACV. In totaal biedt ACV werk aan meer dan 200 medewerkers en vrijwilligers.

Wat wil ACV bereiken?

De missie van ACV is de opdrachtgevende gemeenten, bedrijven en particulieren te ontzorgen op het gebied van afval & reiniging en te opereren als de logische, regionale samenwerkingspartner.

Onze activiteiten dragen waar mogelijk bij aan een duurzame toekomst, zowel voor onze medewerkers als voor de omgeving waarin we werken. We streven naar continuïteit in kwaliteit op alle fronten. Voor ACV staat kwaliteit gelijk aan intrinsieke betrokkenheid, een transparante manier van werken en maximaal kunnen inspelen op lokale wensen. Kwaliteit betekent ook een maatschappelijk verantwoorde besteding van gemeenschapsgeld. Zo werken we aan een gezond bedrijfsresultaat en regionale groei.