Contact

Kliko's

Hoe te gebruiken

Bij de huishoudens laagbouw wordt afval ingezameld door middel van kliko's:

  • Restafval = groen met grijze deksel (3-wekelijks geleegd)
  • Papier: groen met blauwe deksel (3-wekelijks geleegd)
  • GFT-afval: bruine deksel (2-wekelijks geleegd)
  • PMD-afval: groen met oranje deksel (3-wekelijks geleegd)

Aan de weg zetten kliko's

  • Zet de kliko's / PMD-zakken vóór 7.30 uur aan de weg. Het tijdstip waarop de kliko's geleegd of PMD-zakken (hoogbouw) opgehaald worden kan namelijk per week verschillen.
  • Zet de kliko met gesloten deksel aan de weg. Zo voorkomt u dat er afval op straat terecht komt. De kliko mag maximaal 70kg wegen.
  • Zet de kliko op een plek waar deze bereikbaar is voor de vuilnisauto.
  • Doe PMD-afval los in de PMD-kliko, dit voorkomt dat het afval vast in de kliko komt te zitten. Gebruikt u wel zakken, dan graag in doorzichtige zakken zodat wij en de verwerker kunnen zien dat er PMD-afval in de zak zit. 
  • Geen los afval of zakken naast kliko’s en verzamelcontainers voor glas, textiel, oud papier, PMD en restafval.

Inzameldagen kliko's

De ophaaldagen voor uw adres vindt u op de online afvalkalender www.acv-afvalkalender.nl of via de 'ACV' app (beschikbaar voor iPhone, iPad, Android phone). Tip: stel een herinnering in zodat u weet wanneer we de kliko komen legen of de PMD-zak op komen halen.

Is uw kliko beschadigd, vermist of wilt u een (extra) restafval, gft-afval, PMD- of papierkliko, neem dan contact op met ACV via 0318 648 160 of via veenendaal@acv-groep.nl (op werkdagen bereikbaar van 8.00 - 17 uur). Bij vermissing blokkeert ACV de chip in de kliko zodat er geen misbruik van wordt gemaakt. Binnen één week wordt er een nieuwe kliko geleverd.

Hoogbouw

Bij hoogbouwwoningen wordt het afval ingezameld door middel van centrale brengcontainers voor restafval. PMD-afval wordt wekelijks opgehaald via PMD-zakken. Voor papier en GFT kunt u net zoals de laagbouw een kliko een krijgen. U bent wel zelf verantwoordelijk voor het plaatsen in een berging of binnentuin en voor het aan de weg zetten van de kliko's. Kliko's bij hoogbouw mogen in verband met brandveiligheid niet geplaatst worden op galerijen of in een gemeenschappelijke hal. Voor meer informatie en aanvragen, neem contact op met ACV via veenendaal@acv-groep.nl of via 0318 648 160 (op werkdagen bereikbaar van 8.00 - 17 uur).