Contact

Wijziging afvalinzameling Veenendaal

Wijziging afvalinzameling Veenendaal

In de week van 24 maart 2014 wijzigt de afvalinzameling in bepaalde straten van gemeente Veenendaal.

Diverse straten zijn in een nieuwe inzamelwijk ingedeeld. Daardoor verandert de inzameldag. In een aantal straten wordt ook een ander type voertuig ingezet om de afvalcontainers te legen, een zogenoemde zijlader. Door de zijlader moeten containers op een andere manier (en soms ook op een andere locatie) aangeboden worden. Door deze wijziging kan afvalinzamelaar ACV medewerkers en voertuigen efficiënter inzetten. Dit om in de toekomst goede en betaalbare afvalinzameling te kunnen waarborgen.

Inwoners bij wie de afvalinzameling wijzigt worden op de hoogte gebracht via een brief die rond vrijdag 7 maart op de mat valt. Ontvangt u geen brief, dan blijft de afvalinzameling zoals u gewend bent.

Voor alle inwoners geldt wel dat de container voor 07.30 uur aan de weg geplaatst moet worden. Het kan namelijk zijn dat door deze wijziging de container op een ander tijdstip wordt geleegd dan u gewend bent.

Wat wijzigt er precies in de afvalinzameling?
In bepaalde straten verandert de inzameldag EN wordt ook de containers via een zijlader geleegd. Het kan ook zijn dat alleen de zijlader wordt ingezet OF alleen de inzameldag wijzigt. Inwoners worden via een brief op de hoogte gebracht. Heeft u geen brief ontvangen, dan blijft de afvalinzameling zoals u gewend bent.

In welke straten verandert de afvalinzameling?
Klik hier voor een plattegrond. Inwoners worden via een brief op de hoogte gebracht. Heeft u geen brief ontvangen, dan blijft de afvalinzameling zoals u gewend bent.

Wanneer gaat deze wijziging (andere inzameldag en/of legen via zijlader) in?
In de week van maandag 24 maart 2014. Bijvoorbeeld: wordt uw GFT- en restafval nu op dinsdag opgehaald en wijzigt dat naar de woensdag. Dan is de eerste nieuwe inzameldag woensdag 26 maart 2014. De nieuwe inzameldagen kunt u ook bekijken via www.mijnafvalwijzer.nl.

Container voor 7.30 uur aan de weg
Vanwege deze wijziging kan het zijn dat uw container op een ander tijdstip wordt geleegd. Zet daarom altijd uw container voor 07.30 uur aan de weg zodat u verzekerd bent dat de container wordt geleegd.

Wat is een zijlader?
Een zijlader is een huisvuilwagen met een automatische grijparm. Hierdoor hoeven onze medewerkers de containers niet meer handmatig te beladen, met als resultaat minder fysieke belasting. Door deze zijlader moeten de containers op een andere manier aangeboden worden. Er gelden speciale zijladerregels die u hier kunt vinden. Onderaan deze pagina vindt u ook een film over de zijlader.

Demonstraties zijlader
Wilt u een zijlader van dichtbij bekijken? Of heeft u vragen over de wijziging? Op woensdagmiddag 26 maart en 2 april zijn we bij u in de buurt!

  • Woensdag 26 maart:
  • 13:00 – 14.00 uur: Parkeerplaats bij tennisvereniging Veenendaal West
  • 14.30 – 15.30 uur: Parkeerplaats winkelcentrum Petenbos
  • Woensdag 2 april
  • 13.00 – 14.00 uur: bij kerk de Hoeksteen, Grote Pekken
  • 14:30 – 15.30 uur: Dragonder Oost: tegenover Infocentrum Van Essenlaan 2 / bij speeltuinen naast rode fietspad

Vragen?
Neem dan op werkdagen contact met ons op via telefoonnummer 0900 20 20 161 of info@acv-groep.nl. 

 

 

 

 

Ga terug naar het overzicht