Contact

Prijswinnaars fotowedstrijd 'winter' 15/16 bekend

Prijswinnaars fotowedstrijd 'winter' 15/16 bekend

Winters weer kan soms vervelend zijn, maar je kunt er ook veel plezier aan beleven. Daarom organiseerden ACV, MeteoGroup en BDU een fotowedstrijd. Ruim 170 foto's zijn er via de 'ACV-in de winter website' ingezonden, uiteindelijk zijn er 6 foto's in de prijzen gevallen. 

De juryleden, bestaande uit weerman Reinier van en Berg, Daan Bleuel - hoofdredacteur BDU  en Jacob van de Kolk - winterdienstcoördinator ACV,  vonden het een flinke en uitdagende klus. Er zijn veel leuke en mooie, maar vooral technisch goede foto's ingezonden. De foto’s gaven het typische weer van deze winter aan: veel groen door de warme temperaturen, rijpvorming en dunne laagjes sneeuw. Daarnaast ook weer veel vogel foto’s: van pimpelmezen, zwanen tot ijsvogeltjes. Complimenten voor en dank aan alle inzenders!

De juryprijzen zijn voor: 
1. Putter op de Kaardebol  – Jan Freerk Kloen
2. Hallo sneeuwklokjes  – Wietse de Vries
3. Hagelbui in het Binnenveld –Harm Roseboom

De publieksprijs is voor de foto met de meeste stemmen via social media en de website. 
1. Pimpelmees in de winter – Michael de Vries
2. Rijp met een zonnetje Grebbedijk – Joost Kraan
3. Dappere blaadjes op de Edese Heide – Y. van der Veen

De jury geeft 1 foto een eervolle vermelding. Volgens de jury geeft deze foto, gemaakt door Jan Hontelez, de winter van dit seizoen weer: een klein laag poedersneeuw, een dun ijslaagje op de beek met een beetje zonlicht. Weerman Reinier: ‘Deze foto is typerend voor dit winterseizoen. Echt winters weer hebben we nauwelijks gehad. De eerste weken van maart waren zelfs kouder dan de decembermaand’. Voor de gladheidbestrijding was het daarentegen toch een redelijk drukke winter met nachten waarin de temperaturen plots naar beneden duikelden en er dus gladheid kon ontstaan.

De prijzen worden maandag 4 april uitgereikt bij MeteoGroup in Wageningen. Alle prijswinnaars krijgen een korte rondleiding door de weerkamer en een workshop ‘wolken herkennen’. In het volgend winterseizoen wordt er weer een fotowedstrijd georganiseerd. 

   

Ga terug naar het overzicht