Contact

Groengas

Hergebruik van GFT is een vorm van recycling waar je letterlijk energie van krijgt. Maar ook figuurlijk, want deze keuze inspireert en motiveert om nog zorgvuldiger met onze omgeving om te gaan. En van die energie kun je niet genoeg hebben.

Energie voor onderweg!
Bij ACV rijden diverse vuilnis- en personenauto’s op Groengas. Dit is inmiddels ook vastgelegd in het beleid voor de komende jaren, in elk geval tot 2018: bij vervanging of vernieuwing kiest ACV primair voor voertuigen met aardgas-c.q. groengasmotoren, tenzij technische aspecten dit niet wenselijk of mogelijk maken. Een ontwikkeling met oog voor de planeet en de portemonnee, daar krijg je toch energie van?

Wat is Groengas?
Groengas is biogas dat door bewerking dezelfde eigenschappen en kwaliteit heeft als aardgas. Biogas wordt geproduceerd uit onder meer tuinafval, resten groente en fruit, en dierlijke restproducten zoals koeienmest. Het uit biogas geproduceerde Groengas is hiermee een duurzaam alternatief voor aardgas.

Even bijtanken!
Medio 2014 realiseerde ACV samen met PitPoint een Groengastankstation op het terrein van ACV aan de Radonstraat in Ede. Zo kunnen ACV-voertuigen en bedrijven die toestemming hebben ACV op eigen terrein tanken. Het tanken op eigen terrein levert tijdwinst en een besparing aan kilometers op.

Wij rijden op uw GFT-afval!
We rijden met onze voertuigen graag op Groengas, maar daarvoor hebben we wel GFT-afval nodig. Per huishouden wordt er per jaar ca. 240kg GFT ingezameld. Dat is veel, maar het kan altijd beter. Daarom tonen we hieronder een handig overzicht. Zo ziet u in één oogopslag wat wel en niet in de GFT-container hoort.