Contact

CNG Net realiseert CNG-tankstation voor ACV

CNG Net realiseert CNG-tankstation voor ACV

Op woensdag 5 februari 2014 ondertekenden Wouter Koenderman, directeur ACV en Erik Kemink, directeur CNG Net, een overeenkomst waarmee de komst van een CNG-tankstation op het ACV-overslagterrein aan de Radonstraat in Ede werd bekrachtigd. CNG-tankstations zijn duurzame en schone tankstations waar aard- en/of groengas getankt kan worden. ACV gebruikt groengas als brandstof voor voertuigen. Groengas ontstaat bij de vergisting van groen- en snoeiafval, rioolslib en mest.

Wouter Koenderman, directeur ACV: ‘ACV ziet het als haar missie om een bijdrage te leveren aan een schone en gezonde leefomgeving. Daarom voeren wij al een aantal jaren het beleid dat bij de aanschaf van nieuwe voertuigen allereerst wordt gekeken of er een groengasvariant kan worden ingezet.  Inmiddels is het aantal voertuigen van ACV dat op groengas rijdt zo groot geworden met acht vracht-, drie bestel- en vijf personenauto’s dat een eigen tankstation het tanken nog eenvoudiger maakt. Ook met het oog op de toekomst waarin we nog meer groengasvoertuigen willen aanschaffen, is een eigen tankstation een verstandige keuze. Tot slot vind ik het een bijzonder feit dat GFT-afval, dat wij nota bene zelf inzamelen, een grondstof is voor de productie van groengas. Dat maakt de cirkel voor ons mooi rond en laat de waarde van afval zien!’

Erik Kemink, directeur CNG Net: ‘We zijn trots een CNG-tankstation voor ACV te mogen realiseren. Met de komst hiervan kan het milieuvriendelijke wagenpark van ACV eenvoudig tanken op eigen terrein. Groengas levert naast milieuvoordelen, als de vermindering van CO2 uitstoot en een verbetering van luchtkwaliteit , ook een stillere motor op. Hierdoor is de geluidsbelasting van personeel en omgeving lager. Groengas is overigens ook voordeliger en kostenconcurrerend met diesel.”

De bouw van het tankstation aan de Radonstraat start in mei en neemt naar verwachting drie tot vier maanden in beslag. Het tankstation is niet toegankelijk voor publiek. Mochten omliggende gemeenten in de toekomst overgaan tot de aanschaf van groengasvoertuigen, dan kunnen zij eventueel wel bij ACV tanken. Dit geldt ook voor omliggende bedrijven.

Over CNG Net en ACV
CNG Net exploiteert in Nederland een landelijk dekkend netwerk van CNG-tankstations en maakt daarmee voordelig tanken en schoon rijden mogelijk.  Inmiddels zijn er 135 CNG-tankstations in Nederland gebouwd, waarvan CNG Net er zelf 56 exploiteert. ACV zamelt het afval in van inwoners van de gemeenten Ede, Renkum, Veenendaal en Wageningen. Daarnaast is ACV actief op het gebied van plaagdierbestrijding, gladheidbestrijding, straat- en rioolreiniging en containerverhuur.

 

Ga terug naar het overzicht