Contact

Welk afval & tarieven

Welk afval kunt u brengen op het afvalbrengstation en wat zijn de tarieven? Klik hier voor de tarieven 2018 die gelden voor het afvalbrengstation. 

Let op: asbest kunt u niet zomaar brengen, u dient eerst een melding te doen bij het Omgevingsloket (www.omgevingsloket.nl). Na het indienen van de melding ontvangt u binnen 5 werkdagen een bevestiging thuisgestuurd. Daarmee kunt u het asbest aanbieden op het afvalbrengstation. U mag maximaal 35m2 aanbieden. De kosten zijn €15,00 t/m 1m3 (uitsluitend met meldingsformulier). Op het afvalbrengstation zijn speciale asbestzakken te koop voor € 19,- (zak van 1m3) of € 29,- (grote dakplatenzak). U kunt het ook handzaam verpakken in dubbel en doorzichtig folie.  Zorg dat u het meldingsformulier bij u heeft tijdens het vervoer en het afgeven op het afvalbrengstation!

Het is echter moeilijk te herkennen of er asbest is verwerkt in materialen. Daarom worden golfplaten van Eternit met keurmerk wel als 'abesthoudend materiaal' verwerkt. Het risico op breuken is groot en door het ontbreken van het keurmerk op deze kleine stukjes, is het niet duidelijk wat voor materiaal het is. Uit veiligheidsredenen wordt het dus als 'asbesthoudend materiaal' behandeld.

  • Wilt u het puntensaldo checken van uw afvalpas? Rechts/ onderaan deze pagina kunt u uw gegevens invullen. 
  • Biedt u meer aan dan het vermelde maximum, dan geldt het commerciële tarief.
  • U kunt alleen per pin betalen op het afvalbrengstation. Contant geld wordt niet aangenomen.