Doorgaan naar artikel

Nieuw puntensysteem afvalbrengstation gemeente Ede

Gepubliceerd op: 23-12-2020

Er gaat volgend jaar wat veranderen bij het afvalbrengstation. Vanaf 1 januari 2021 werken we met een eenvoudiger puntensysteem. U heeft straks zes keer gratis toegang tot het brengplatform per jaar. Hoe dat precies werkt? We leggen het u hieronder uit.

Voor het wegbrengen van een aantal afvalsoorten betaalde u punten. Tot nu toe kostte elk van deze afvalsoorten een ander puntenaantal. Voor sloopafval betaalde u bijvoorbeeld meer dan voor grof huisvuil. Voor veel bezoekers van het afvalbrengstation was het dan ook niet duidelijk hoeveel punten een bezoek kostte. Daarom maken we het systeem eenvoudiger.

Zes gratis punten
Vanaf 2021 krijgt u ieder jaar zes afvalpunten. Met die punten heeft u zes keer gratis toegang tot het brengplatform van het afvalbrengstation. Per bezoek kunt u tot 2m3 brengen. Op het brengplatform levert u onder meer het volgende in:

Zijn uw zes afvalpunten op? Dan betaalt u € 10 voor elke volgende keer dat u afval inlevert bij het afvalbrengstation. U kunt op het afvalbrengstation betalen met PIN.

Het wegbrengen van de volgende grondstoffen kost u geen afvalpunten:

Gratis aanhanger lenen (tijdlijk niet mogelijk) 

Wilt u grofvuil of snoeiafval wegbrengen naar het afbrengstation en heeft u daarvoor een aanhanger nodig? Leen dan gratis een aanhanger bij ACV. U kunt grof afval ook aan huis laten ophalen. Daarvoor betaalt u drie afvalpunten of € 30. Per ophaalbeurt kunt u tot 2m3 laten ophalen. Aanmelden voor het ophalen van grofvuil of het reserveren van een aanhanger kan via de ACV-app of via deze website

 


Location