Doorgaan naar artikel

ACV gaat ook huishoudelijk afval in Renswoude inzamelen

Gepubliceerd op: 14-11-2018

Per 1 januari 2019 wijzigt in gemeente Renswoude de afvalinzameling.

De uitdaging die Renswoude aangaat is om meer grondstoffen zoals papier, gft+e, pmd en glas te recyclen zodat we minder restafval over houden. Op dit moment wordt er in Renswoude nog 220kg restafval ingezameld en 82% daarvan is afval wat gerecycled kan worden. Daarom gaat de gemeente Renswoude samenwerken met ACV en gaan wij vanaf 1 januari 2019 het huishoudelijk afval (restafval, papier, pmd en gft+e) inzamelen.

Wijzigingen per 1 januari 2019

Alle huishoudens, met uitzondering van de appartementen, ontvangen nog dit jaar een nieuwe papierkliko. Standaard ontvangen huishoudens een kleine papierkliko van 140 liter, maar kunnen een grote papierkliko van 240 liter uiterlijk 30 november 2018 aanvragen bij ACV. Ook wijzigen de ophaaldagen per 1 januari 2019. Daarvoor kunnen inwoners vanaf medio december een app downloaden waarin precies staat op welke dag welke kliko wordt geleegd. Ook is het mogelijk om een herinnering in te stellen zodat inwoners op de hoogte zijn wanneer hun afval wordt opgehaald.

Informatie via brievenbus, website en Dorpsplein

Alle huishoudens ontvangen rond woensdag 14 november een brief en een folder in de brievenbus met daarin de wijzigingen per 1 januari 2019 en per 1 januari 2020. Daarnaast is er een speciale website www.mooirenswoude.nl waar meer informatie te lezen is en ook tips om afval (beter) te scheiden. Op bepaalde donderdagen staan de Schone Buurt Coaches bij de markt waar inwoners terecht kunnen voor vragen. Ook kunnen inwoners ACV via e-mail, telefoon en whatsapp contacten met vragen over de afvalinzameling.

Een mooie uitdaging voor Renswoude om meer te recyclen zodat er minder restafval overblijft. We kijken er naar uit om samen met de Renswoudenaren deze uitdaging aan te gaan! 


Location