Doorgaan naar artikel

ACV Groep viert 25-jarig jubileum

Gepubliceerd op: 6-6-2024

In de maand juni bestaat ACV Groep 25 jaar, in deze maand staat ACV Groep stil bij deze bijzonder mijlpaal. Lees meer over het ontstaan en de geschiedenis van ACV en de toekomstplannen.

Deze maand vieren we een bijzondere mijlpaal: het 25-jarig bestaan van ACV Groep. Wat begon als een kleine lokale onderneming voor afvalinzameling, is uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de regio.

ACV is in 1999 ontstaan toen de activiteiten voor de gemeenten Ede en Wageningen samengevoegd zijn in één organisatie: Afvalcombinatie De Vallei. Door de jaren heen sloten steeds meer gemeenten zich bij ons aan als aandeelhouder, waardoor we konden groeien. Vandaag de dag werken we samen met 6 gemeenten in de regio: Ede, Wageningen, Renkum, Veenendaal, Renswoude en sinds 1 januari 2024 ook Scherpenzeel.

Groei

De afgelopen jaren zijn we gegroeid naar een organisatie met 300 medewerkers, een wagenpark van 150 voertuigen en een jaaromzet van circa 40 miljoen euro. In 2023 hebben we ruim 4 miljoen kliko’s geleegd en 93 miljoen kilo grond- en reststoffen overgeslagen. Restore Kringloop, onderdeel van ACV Groep, zamelde afgelopen jaar 1.349 ton textiel en 1.024 ton overige goederen in. Onze activiteiten omvatten grondstoffenbeheer, beheer van de openbare ruimte, en circulaire activiteiten waarbij waarde wordt toegevoegd. We verzorgen onder andere de inzameling en scheiding van afval, straatreiniging, gladheidsbestrijding, kolkenreiniging, groenonderhoud en plaagdierbestrijding.

Toekomst

We blijven investeren in nieuwe technologieën en processen om onze dienstverlening te verbeteren. Duurzaamheid en milieubewustzijn staan centraal in onze toekomstplannen. We werken nauw samen met gemeenten en burgers om een circulaire economie te realiseren. Een concreet voorbeeld van deze samenwerking is de recente brainstormsessie in mei, waarbij bewoners en kinderburgemeesters bijeenkwamen om een nieuwe naam te bedenken voor het afvalbrengstation, als bekrachtiging van de transitie van afval naar grondstof.

Trots

Zonder de toewijding en inzet van onze medewerkers hadden we deze mijlpaal nooit kunnen bereiken. Wij willen al onze medewerkers bedanken voor hun harde werk. Jullie zijn de drijvende kracht achter ons succes, en daar zijn we enorm trots op!

Feest

Om ons jubileum te vieren, hebben we verschillende feestelijke activiteiten gepland. Zo hebben we een speciaal jubileumlogo laten ontwikkelen, dat terug te zien zal zijn op onze website, social media, vlaggen, spandoeken en een aantal voertuigen. Daarnaast kijken we uit naar de familiedag voor alle medewerkers, die in juni plaatsvindt.


Location