Doorgaan naar artikel

De Week van de AfvalHelden 2023

Gepubliceerd op: 21-2-2023

De week van 6 tot en met 12 maart is de 'Week van de AfvalHelden'. Dit is dé week waarin medewerkers uit de afvalbranche centraal staan. In heel Nederland zetten zo’n 30.000 medewerkers zich dagelijks in voor het inzamelen van afval en grondstoffen, het draaiende houden van milieustraten, het schoonhouden van onze straten, plantsoenen en riolen, het vervoeren van ons afval en het recyclen en verwerken ervan. Allemaal stuk voor stuk professionals!


De mensen uit deze branche zijn essentieel voor het schoon en leefbaar houden van onze leefomgeving. Bij wind en regen, in tijden van crisis, ‘s nachts en op feestdagen: het werk gaat altijd door. En maar goed ook, want zonder hen zou ons land een stuk minder schoon, gezond en veilig zijn. Hun werk doet ertoe! Dat geldt voor alle medewerkers, van de inzameling en het transport tot de groenbeheerders en de verwerking.

Dit verstaan we onder een AfvalHeld

Onder een Afvalheld verstaan we iedereen die zich dagelijks in de praktijk inzet in de gehele afvalketen. De chauffeur die zich met een inzamelvoertuig een weg door smalle straatjes weet te banen. De groenmedewerker die zorgt dat het groen in uw buurt aangelegd en onderhouden wordt. De verwerker die het afval veilig en milieuverantwoord omzet in nieuwe grondstoffen en energie. De belader die zorgt dat iedere afvalstroom op de juiste manier in de wagen belandt. En met hen nog vele anderen!

ACV-professionals 

Ook de professionals van ACV zetten zich dagelijks in voor een schone, veilige en duurzame leefomgeving. Daarom zetten wij deze week onze collega’s in het zonnetje! 

Wat kunt u doen?

Wilt u uw waardering uitspreken richting onze professionals? Dat kan natuurlijk op veel verschillende manieren. Een kop koffie of thee maar wilt u zelf de handen uit de mouwen steken? Trek dan uw handschoenen aan, pak een vuilniszak en ga op pad om het zwerfvuil in te zamelen. Zo houden we samen uw buurt schoon. 

Kleurplatenactie

Om onze collega's in het zonnetje te zetten kunt u een kleurplaat voor de ramen hangen. Hierdoor wordt het voor onze professionals een vrolijke en kleurrijke werkdag. Download hieronder de kleurplaat en stuur een foto (met naam) van de ingekleurde kleurplaat via WhatsApp naar 0318 – 648 160 en maak kans op een leuke goodiebag. De winnaars worden geïnformeerd via WhatsApp. Op maandag 20 maart worden de winnaars bekend gemaakt via onze website. 

Download hier de kleurplaat

En de winnaars zijn...

Gefeliciteerd Tygo, Joep, Esra en Thijs! Jullie hebben ieder een cadeaubon t.w.v. €15,- gewonnen! Wij nemen contact op via WhatsApp.


Location