Doorgaan naar artikel

Edese IJsvereniging winnaar Wecycle actie

Gepubliceerd op: 29-7-2019

De Edese IJsvereniging heeft onlangs 1000 euro gewonnen met een speciale actie van Wecycle, de organisatie die recyclen promoot.

Met dit bedrag kan de EIJV wat extra's doen voor de jeugdskeeleraars. De Edese IJsvereniging heeft 1.000 euro gewonnen met een speciale actie van Wecycle, de organisatie die recyclen promoot. Met dit bedrag kan de EIJV wat extra's doen voor de jeugdskeeleraars.

De EIJV won met een ludieke inzamelingsactie en originele manier van inleveren bij ACV in Ede. Tijdens de tweede wedstrijd van de Kelderman Inline Cup vroeg de EIJV aan elke deelnemer als ’inschrijfgeld’ een oud elektrisch apparaat of een oude lamp. Normaal is deelname aan de skeelerwedstrijd altijd gratis dankzij een hoofdsponsor en veel vrijwilligers.

Het afvalbrengstation ligt niet ver van de thuisbaan van de EIJV, zodat het voor twee jeugdleden leuk was om zelf de spullen te gaan brengen. In stijl, de spullen werden vervoerd in een zelfgemaakte arrenslee van gerecycled karton en een tweedehands bolderkar.

Bij de ACV kregen de spullen uiteraard een ereronde in deze arrenslee, net zoals echte schaatskampioenen dat krijgen in Thialf! Dat leverde heel wat bekijks op van de medewerkers en bezoekers bij het afvalbrengstation, want skeeleraars die met een ‘arrenslee’ spullen komen inleveren, dat maak je niet elke dag mee. Recyclen: de EIJV doet mee!Op de foto: EIJV’ers Niels en Niels tonen vol trots de cheque samen met Wouter Koenderman, directeur van ACV


Location