Doorgaan naar artikel

Gemeente Ede ‘Grote Gemeente met Schoonste Winkelgebieden’

Gepubliceerd op: 31-10-2019

De gemeente Ede is de winnaar in de categorie ‘Grote Gemeente met Schoonste Winkelgebieden’ in de verkiezing van het Schoonste Winkelgebied 2019.

Uit het onderzoek van organisator Nederland Schoon, dat afgelopen zomer plaatsvond, blijkt dat de gemeente Ede buitengewoon goed scoort als het gaat om betrokkenheid. Er zijn voldoende afvalbakken aanwezig en bezoekers zijn tevreden over het decoratieve groen en de bestrating. Ook over de architectuur zijn de bezoekers zeer tevreden. Het onderzoek toont aan dat de winkeliers in de winkelgebieden in Ede erg betrokken zijn. ACV feliciteert de gemeente met deze mooie prijs!

Veel betrokkenheid

Ede scoort op verschillende aspecten erg goed. De bezoekers geven aan dat de gemeente Ede en de winkeliers erg betrokken zijn. Er zijn ruim voldoende afvalbakken aanwezig en de mate van tevredenheid over het decoratieve groen en de bestrating is goed. Ook over de architectuur zijn de geïnterviewden zeer tevreden. Met een score van een 7,3 behaalde Ede de overtuigende eerste plaats binnen de categorie Grote Gemeente.

Top 3 gemeenten

Categorie Grote Gemeente:

  1. Ede
  2. Zaanstad
  3. Zwolle

Categorie Middelgrote Gemeente

  1. De Fryske Marren
  2. Heerenveen
  3. Purmerend

Categorie Kleine Gemeente

  1. De Wolden
  2. Veere
  3. Lochem

Online Scorebord Schone Winkelgebieden


Om het belang van schoon zichtbaar te maken geeft NederlandSchoon elk jaar handvatten aan de deelnemers. Daarbij helpt het interactieve Scorebord Schone Winkelgebieden nederlandschoon.databank.nl/dashboard/ waar de resultaten worden gedeeld van het afgelopen jaar. De resultaten van 2019 zijn vanaf 31 oktober te bekijken. Je kan dan in één oogopslag zien hoe een winkelgebied scoort ten opzichte van andere winkelgebieden en gemeenten, welke thema’s het goed doen en welke thema’s extra aandacht verdienen.
 Van links naar rechts: Marcel Stukker (Nederland Schoon), Lout van der Hoeven (gemeente Ede), wethouder Lex Hoefsloot (Openbare Ruimte gemeente Ede) en Wouter Hoefkens (Manager BOR van ACV, Afvalcombinatie de Vallei). Foto: Bert Spiertz.


Location