Doorgaan naar artikel

Gemeente Renswoude treedt toe tot ACV

Gepubliceerd op: 5-12-2019

Op woensdag 4 december bekrachtigde wethouder Sander van ’t Foort met zijn handtekening de toetreding van gemeente Renswoude tot ACV-groep.

Als aandeelhouder van ACV schaart Renswoude zich in goed gezelschap. Ede, Renkum, Veenendaal en Wageningen zijn al aandeelhouder en werken samen aan circulariteit. “Toetreding tot ACV helpt ons bij het behalen van onze duurzaamheidsdoestellingen,” aldus Sander van ’t Foort, wethouder bij gemeente Renswoude.

Eerder besloot gemeente Renswoude om de  afvalinzameling onder haar bewoners ingrijpend aan te passen. Met als doel: een betere afvalscheiding én vooral minder restafval dat verbrand moet worden. Nog duidelijker: 100 kg restafval per inwoner en 75% afvalscheiding in 2020. 

Sinds begin dit jaar verzorgt ACV de afvalinzameling al in Renswoude. Per 1 januari 2020  gaan inwoners per leging van hun restafval kliko betalen. Het goed scheiden van afval merken bewoners daardoor direct in hun portemonnee. Door het beter scheiden van afval kunnen meer grondstoffen worden hergebruikt. Groente-, fruit- en etensresten worden samen met tuinafval omgezet naar compost en groene energie. Plastic, metalen en drinkpakken, oftewel PMD, krijgen een tweede ronde in tal van producten.

ACV verzorgt de afvalinzameling en het beheer van de openbare ruimte in de gemeente Ede, Renkum, Renswoude, Veenendaal en Wageningen. Samen met de Raad van Commissarissen werkt ACV de komende jaren volop aan vernieuwing waarbij veel aandacht is voor recycling en hergebruik van grondstoffen. ACV wil hiermee bijdragen aan het realiseren van de duurzaamheidsambities en maatschappelijke opgaven van de aandeelhoudende gemeenten.
 


Location