Doorgaan naar artikel

Gemeente Scherpenzeel treedt als aandeelhouder toe tot ACV Groep

Gepubliceerd op: 21-12-2023

Wethouder Evert van de Glind heeft vandaag, op donderdag 21 december, met zijn handtekening de officiƫle toetreding van de gemeente Scherpenzeel tot de ACV Groep bekrachtigd.


Als nieuwe aandeelhouder voegt Scherpenzeel zich bij een vooraanstaand gezelschap, bestaande uit Ede, Renkum, Veenendaal, Wageningen en Renswoude. Deze gemeenten werken al samen om afval zo veel mogelijk te hergebruiken. Wethouder Evert van de Glind benadrukt: "De voorbereidingen voor het aansluiten bij ACV en de voorbereidingen voor de inzameling geven vertrouwen dat we met ACV een goede partner hebben gevonden voor onze huisvuilinzameling. Verder past het goed in onze strategie om meer samen te werken met andere gemeenten in de regio."

Versterking dienstverlening
Vanaf januari 2024 rijden de herkenbare gele inzamelvoertuigen van ACV door de straten van Scherpenzeel om huishoudelijk afval op te halen. "De toetreding van Scherpenzeel draagt bij aan de versterking van onze dagelijkse dienstverlening," aldus Alex Edelenbos, algemeen directeur ad interim van ACV.

Recycling en hergebruik van grondstoffen
ACV is verantwoordelijk voor de afvalinzameling en het beheer van de openbare ruimte in Ede, Renkum, Renswoude, Veenendaal, Wageningen, en vanaf het nieuwe jaar ook Scherpenzeel. Het bedrijf heeft als doel om samen met de Raad van Commissarissen de komende jaren actief te werken aan vernieuwing. Hierbij ligt de nadruk op recycling en hergebruik van grondstoffen. Op deze manier werkt men verder aan de duurzaamheidsambities en maatschappelijke doelstellingen van de aandeelhoudende gemeenten.

Verantwoorde groei
In 2024 viert ACV haar vijfentwintigjarig bestaan. Na de start met Ede en Wageningen is ACV langzaam gegroeid van twee naar zes aandeelhouders. Deze geleidelijke groei weerspiegelt het karakter van ACV als organisatie. Met behoud van verantwoorde groei blijven we vasthouden aan onze ambities op het gebied van werkgeverschap, verduurzaming en circulariteit, altijd geleid door onze kernwaarden: Schoon & Gezond, Aanspreekbaar, Kostenbewust, Actief en Samen.


Location