Doorgaan naar artikel

Kerstbomen inzamelactie 2022

Gepubliceerd op: 27-1-2022

Op 8 januari hebben inwoners van de gemeenten Ede, Renkum en Wageningen flink de handen uit de mouwen gestoken. Er zijn meer dan 5000 kerstbomen ingezameld! Veel inwoners gaven aan dat ze blij waren dat in tijden van corona de kerstbomen toch werden opgehaald. Ook al was dit op een andere manier dan dat men gewend was.

Fotowedstrijd

Inwoners konden foto’s samen met hun kerstboom insturen om zo kans te maken op leuke prijzen. We hebben weer ontzettend veel leuke foto’s en reacties binnengekregen; foto’s met kinderen die de kerstboom achter hun traptractor of de fiets hadden gebonden maar ook zelf met de boom gingen sjouwen. De winnaars worden woensdag 26 januari bekend gemaakt via www.acv-groep.nl.

Kerstboom wordt compost

Alle ingezamelde kerstbomen worden gecomposteerd. Compost is 100% natuurlijk en wordt onder andere gebruikt als grondverbeteraar. Heel erg goed voor het milieu dus. Samen met haar gemeenten werkt ACV de komende jaren volop aan vernieuwing waarbij veel aandacht is voor recycling en hergebruik van grondstoffen. ACV wil hiermee bijdragen aan het realiseren van de duurzaamheidsambities en maatschappelijke opgaven van de aandeelhoudende gemeenten.


Location