Doorgaan naar artikel

Kerstbomeninzamelactie 2023 een groot succes

Gepubliceerd op: 19-1-2023

Wanneer het nieuw jaar is aangebroken, is het tijd om de kerstboom op te ruimen. De boom kan naar een afvalbrengstation gebracht worden of op een bepaalde datum aangeboden worden op een aantal locaties in de gemeente. Dit jaar was dit op zaterdag 7 januari voor de gemeenten Ede, Renkum en Wageningen.

Ingezamelde kerstbomen

In totaal is er bijna 50.000 kg kerstbomen ingezameld. Een enorme hoeveelheid. Omgerekend komt dit ongeveer uit op 7000 bomen. Dat is aanzienlijk meer dan de inzamelde bomen van 2022 (5360). Dit is mede te danken aan de fantastische inzet van de inwoners die hun bomen hebben aangeboden bij een van de locaties in de gemeente en de inwoners die bomen van buurtgenoten verzamelde en gezamenlijk lieten ophalen.

Kerstboom wordt compost

Alle ingezamelde kerstbomen worden gecomposteerd. Compost is 100% natuurlijk en wordt onder andere gebruikt als grondverbeteraar. Goed voor het milieu dus.

Efficiënte routes

Voor de gemeenten Ede, Renkum en Wageningen is gekozen voor een inzamelactie bij een aantal locaties. Door per gemeente inzamelpunten vooraf aan te wijzen als aanbiedplaatsen, kunnen routes vooraf worden bepaald. Hierdoor kunnen de voertuigen efficiënt én duurzaam rijden.

Kerstbomenactie

Ieder jaar wordt er een winactie gekoppeld aan de inzamelactie. Dit jaar kreeg de inwoner per ingeleverde kerstboom een lot. Hoe meer loten, hoe groter de kans op een leuke prijs. Op vrijdag 13 januari zijn alle winnende loten bekend gemaakt op de ACV-website.


Location