Doorgaan naar artikel

Miljoenen boterhammen redden tijdens Verspillingsvrije Week

Gepubliceerd op: 6-9-2021

In één week tijd kan heel Nederland thuis ruim 60 miljoen boterhammen besparen, door niet te verspillen. Bakkers en supermarkten doen mee aan de campagne van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling om broodverspilling onder consumenten te voorkomen.


Zo plakken zij op maar liefst 3 miljoen broden de sticker ‘Eet jij ook elke boterham?’. Brood is het meest verspilde product door Nederlandse huishoudens, gevolgd door zuivel, groente, fruit, aardappelen en vlees. Al deze producten spelen de hoofdroltijdens de nationale Verspillingsvrije Week van 7 t/m 13 september.

Belangrijkste klimaatmaatregelen

Toine Timmermans, directeur van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling: “Het verminderen van voedselverspilling is wereldwijd een van de belangrijkste maatregelen tegenklimaatverandering. Veel mensen weten dit nog niet en dat maakt onze campagne zo relevant. Tegelijkertijd is het mooie daarvan: iedereen kan eraan meedoen en iets positiefs bijdragen. Elk kapje brood of uitgeknepen zuivelpak telt. Als heel Nederland een week lang thuis geen voedsel verspilt, levert dat een besparing op van 11,5 miljoen kilo goed voedsel, dat is ca. 40 miljoen kg minder CO2uitstoot.”

Activiteiten in het hele land door ruim 100 partners

Op Duurzame Dinsdag 7 september opent Samen Tegen Voedselverspilling samen met het Voedingscentrum en ruim 100 bedrijven (waaronder ACV), maatschappelijke organisaties, overheden en scholende derde nationale Verspillingsvrije Week. Die week vinden door het hele land activiteitenplaats om consumenten te inspireren om verspillingsvrij te kopen, koken en te bewaren. De activiteiten rondom brood zijn hier onderdeel van.

Start tv-campagne

Vanaf deze week is de tv-commercial van Samen Tegen Voedselverspilling ‘Hallo broodeters van Nederland ’te zien. Tijdens de Verspillingsvrije Week zullen bakkers en supermarkten extra aandacht geven aan het voorkomen van broodverspilling door op 3 miljoen broden de sticker ‘Eet jij ook elke boterham?’ te plakken. Elke Nederlander kan gemiddeld 4 boterhammen per week van de afvalbak redden. Door brood in te vriezen en van het oude brood wat lekkers te maken, kunnen we verspilling voorkomen. Elke boterham is het waard om op te eten. Ga óók voor verspillingsvrij!

Meer informatie?

Ga voor meer informatie naar www.verspillingsvrijeweek.nl  


Location