Doorgaan naar artikel

Ook gf+e-zuilen voor wooncomplexen tot 20 wooneenheden

Gepubliceerd op: 10-8-2020

Vanaf september 2020 kunnen in Veenendaal ook bewoners van hoogbouwwooncomplexen met minder dan 20 wooneenheden een gf+e-zuil aanvragen. Daarmee kunnen zij hun groente-, fruit-, en etensresten (gf+e) scheiden van het restafval.


Zuil op aanvraag
De gf+e-zuilen worden niet zomaar geplaatst, maar moeten worden aangevraagd door de bewoners, met een handtekeningenlijst. Als meer dan 50% van de bewoners van een complex een zuil wil, bekijken wij hoe deze het best kan worden gerealiseerd: complexen krijgen een (gezamenlijke) zuil of we koppelen bewoners aan een bestaande zuil bij een groter complex. Begin september ontvangen alle bewoners van wooncomplexen tot 20 wooneenheden een brief waarin staat hoe het aanvragen werkt. Hier vindt u ook informatie en het aanvraagformulier.

Gf+e wordt biogas en compost
Van gf+e wordt biogas en compost gemaakt. Het is dus geen afval, maar een grondstof. Daarnaast ervaren mensen wel eens stankoverlast door gf+e-afval, vooral met warm weer. Met de speciale gf+e-zuilen kunnen bewoners van hoogbouw hun groente-, fruit- en etensresten dagelijks zonder kosten kwijt.

Tarief restafval wijzigt
Het gebruik van de gf+e zuil is gratis. Met ingang van mei 2021 vervalt de huidige korting op restafval vanwege het niet beschikbaar zijn van gf+e voorzieningen. Dan geldt voor het aanbieden van restafval het reguliere aanbiedtarief.

Aanvraag zuilen grotere wooncomplexen loopt door
Bewoners van wooncomplexen met meer dan 20 woningen kunnen nog steeds een aanvraag voor een zuil doen. Staat er al een zuil bij het complex, maar is uw afvalpas nog niet gekoppeld? Dan kan dat alsnog. Meer informatie vindt u hier.


Location