Doorgaan naar artikel

Per 1 juli 2020 reserveren voor afvalbrengstation Veenendaal

Gepubliceerd op: 16-6-2020

Vanaf 1 juli gaat het afvalbrengstation in Veenendaal werken met een reserveringssysteem. Vanaf dan kunnen inwoners alleen met een reservering terecht om afval te brengen.
De wachttijden en wachtrijen op de openbare weg, die ontstonden sinds de coronamaatregelen, behoren zo tot het verleden. Inwoners kunnen het tijdstip van afval brengen afstemmen op hun agenda.
 

Online reserveren

Tot 1 juli is het afvalbrengstation nog toegankelijk zonder afspraak. Vanaf maandag 22 juni kan online gereserveerd worden voor data vanaf 1 juli via https://acv-afvalbrengstation.nl/
 

Voorwaarden voor het brengen van afval

Naast het reserveringssysteem gelden vanaf 1 juli 2020 enkele andere voorwaarden voor het brengen van afval naar het afvalbrengstation. Deze zijn nodig om het werken op afspraak goed te laten verlopen, zodat iedereen eerlijk en op tijd aan de beurt is. Zo blijft de capaciteit van het afvalbengstation optimaal beschikbaar voor alle inwoners van Veenendaal. De voorwaarden zijn:
- Huishoudens kunnen van 1 juli tot en met 31 december 2020 maximaal zes keer reserveren om afval weg te brengen;
- Huishoudens mogen maximaal 2 m³ afval per reservering komen brengen (voor asbest geldt een meldplicht en maximaal 35 m2).
 
Lees de regels voor het brengen van afval goed door voor het bezoek aan het afvalbrengstation.

Location