Doorgaan naar artikel

Succesvolle Kerstbomenactie

Gepubliceerd op: 22-1-2021

Begin januari hebben inwoners van de gemeenten Ede, Renkum en Wageningen flink de handen uit de mouwen gestoken. Meer dan 2950 kerstbomen zijn ingezameld om vervolgens opgehaald te worden door ACV. Een enorme hoeveelheid. En wat was iedereen actief. Veel inwoners gaven aan dat ze blij waren dat in tijden van corona de kerstbomen toch werden opgehaald. Ook al was dit op een andere manier dan dat men gewend was.

Kerstboom wordt compost

Alle ingezamelde kerstbomen worden gecomposteerd. Compost is 100% natuurlijk en wordt onder andere gebruikt als grondverbeteraar. Heel erg goed voor het milieu dus. Veel beter dan dat de bomen bij het restafval terecht komen.

Fotowedstrijd

Inwoners konden foto’s insturen samen met hun verhaal erbij. De leukste en origineelste inzendingen worden beloond met prijzen. We hebben ontzettend veel leuke foto’s en reacties binnen gekregen; foto’s met kinderen die de kerstboom achter hun skelter of de fiets hadden gebonden maar ook zelf met de boom gingen sjouwen. In Ede was er zelfs iemand die op zijn eenwieler de kerstboom is komen brengen.


Location