Doorgaan naar artikel

Vanaf 1 december: de PMD-zakkenautomaat

Gepubliceerd op: 2-12-2021

Voor de inzameling van PMD bij hoogbouw worden er gratis zakken ter beschikking gesteld aan hoogbouwbewoners in Veenendaal.

PMD-zakkenautomaat in gemeentehuis

Om de uitgifte van de PMD-zakken beter te regelen, kunnen hoogbouwbewoners vanaf 1 december terecht bij de nieuwe PMD-zakkenautomaat in het gemeentehuis. Hoogbouwbewoners kunnen met hun afvalpas gratis 10x per jaar een rol van 15 zakken uit deze automaat halen.

Waarom een automaat?

Helaas werden de gratis PMD-zakken voor veel meer zaken gebruikt dan waar ze voor bedoeld zijn en niet alleen gebruikt door hoogbouwbewoners. Onze Schone Buurt Coaches treffen de zakken met regelmaat aan bij het aanbieden van textiel, verhuizingen, als afdekmateriaal bij klussen enzovoort. Gemeente Veenendaal: "Door met de automaat te gaan werken, willen we bereiken dat de PMD-zakken voor het juiste doel gebruikt gaan worden."

PMD-zakken kopen

Inwoners van Veenendaal hebben in een enquête van ACV aangegeven dat het fijn zou zijn als PMD-zakken op meerdere plekken te verkrijgen zijn. Daarom hebben wij alle supermarkten in Veenendaal gevraagd om PMD-zakken in hun assortiment op te nemen. Tot nu toe zijn PMD-zakken alleen in de Albert Heijn-supermarkten te koop. Hopelijk volgen binnenkort ook andere supermarkten. Naast het gebruik van deze PMD-zakken mag het PMD ook aangeleverd worden in ‘gewone’ doorzichtige zakken. Deze kunnen bij supermarkten of online worden gekocht.


Location