Doorgaan naar artikel

Verspillingsvrije Week 2022

Gepubliceerd op: 15-9-2022

Wist je dat we in Nederland een kwart van al ons eten nooit eten? Al dat eten wordt verbouwd, verwerkt, vervoerd, gekoeld en warm gemaakt. We stoppen er veel energie in. Energie die de aarde opwarmt.

Doe daarom ook mee met de Verspillingsvrije Week van 12 tot en met 18 september! Iedereen die eet kan meedoen. Door je restjes niet te vergeten en ze op te eten. Een simpele daad voor een beter klimaat!

Creatief omgaan met restjes voorkomt verspilling

Niemand wil voedsel verspillen. Toch houdt de één soms een paar boterhammen over en de ander ondekt het restje paste in de koelkast net te laat. Door creatief om te gaan met restjes, voorkom je al een hoop verspilling. Bewaar ze bijvoorbeeld op een aparte plank in de koelkast, zodat je ze niet vergeet. Met verspillingsvrije recepten tover je ze om tot een nieuwe maaltijd. En kook je op maat, bijvoorbeeld door je rijst af te meten, dan houd je minder snel restjes over.

Tips tegen voedselverspilling

Kook je weleens te veel rijst of pasta? Dat voorkom je makkelijk door je porties af te meten. Daarma kook je precies genoeg en voorkom je verspilling. Een simpele daad voor een beter klimaat. Doe je ook mee? Bekijk hier meer tips & tricks tegen voedselverspilling

Gratis receptenboekje

Wat lekkers maken met je restjes? Download hier het gratis restjes-receptenboekje!

Meer informatie?

Ga voor meer informatie naar www.verspillingsvrijeweek.nl


Location