Doorgaan naar artikel

Verspillingsvrije Week 2025

Gepubliceerd op: 4-9-2025

Wist u dat we vaak meer eten verspillen dan we denken? Gemiddeld zo’n 33 kilo per persoon per jaar. Voor alle Nederlanders samen zijn dat 23 miljoen maaltijden per week! Er is dus nog veel te winnen.

Doe daarom ook mee met de Verspillingsvrije Week van 8 tot en met 14 september! Bijvoorbeeld door te koken wat eerst op moet. En te weten hoe u met houdbaarheidsdatums omgaat. Samen maken we Nederland verspillingsvrij!

Creatief omgaan met restjes voorkomt verspilling

Niemand wil voedsel verspillen. Toch houdt de één soms een paar boterhammen over en de ander ondekt het restje paste in de koelkast net te laat. Door creatief om te gaan met restjes, voorkomt u al een hoop verspilling. Bewaar ze bijvoorbeeld op een aparte plank in de koelkast, zodat u ze niet vergeet. Met verspillingsvrije recepten tovert u ze om tot een nieuwe maaltijd. En kookt u op maat, bijvoorbeeld door uw rijst af te meten, dan houdt u minder snel restjes over.

Tips tegen voedselverspilling

Kookt weleens te veel rijst of pasta? Dat voorkomt u makkelijk door uw porties af te meten. Daarma kookt u precies genoeg en voorkomt u verspilling. Een simpele daad voor een beter klimaat. Doet u ook mee? Bekijk hier meer tips & tricks tegen voedselverspilling

Gratis receptenboekje

Wat lekkers maken met uw restjes? Download hier het gratis restjes-receptenboekje!

Meer informatie?

Ga voor meer informatie naar www.verspillingsvrijeweek.nl


Location