Doorgaan naar artikel

De Week van de AfvalHelden gaat van start!

Gepubliceerd op: 1-3-2021

Op 1 maart gaat De Week van de AfvalHelden landelijk van start. Een week lang staan de medewerkers in de afvalsector in het zonnetje. Eigenlijk iedereen die ervoor zorgt dat onze leefomgeving schoon en leefbaar blijft! De veegmachinist die de straten schoonhoudt, de chauffeur die zorgt voor de afvalinzameling maar ook degenen die de riolering schoonspuiten en degenen die de plantsoenen bijhouden. Allemaal stuk voor stuk professionals!

 

Vrijwel direct nadat in 2020 de samenleving werd stilgelegd door de komst van het coronavirus, werd de afvalbranche als vitaal aangemerkt. De afvalinzameling moet doorgaan. Veel inwoners begonnen spontaan afvalinzamelaars massaal te bedanken: tekeningen werden opgehangen voor de ramen, straten werden versierd met stoepkrijt en er waren zelfs vuilniszakken waarop mooie kunstwerken getekend waren. 

Deze gebaren werden ook door de NVRD, Vereniging Afvalbedrijven en O&O Fonds GEO gezien. Zij concludeerden dat iedereen in de afvalsector dagelijks waardering verdient, niet alleen in tijden van crises. Zij initieerden daarom De Week van de AfvalHelden uitgeroepen, om iedereen tijdens deze week extra te bedanken voor de inzet. Dit is jaarlijks een terugkerende week. Deze week is het van 1 maart tot en met 7 maart. 

Wat kunt u doen? 

Wilt u uw waardering uitspreken richting onze professionals? Dat kan natuurlijk op veel verschillende manieren. Een kop koffie of thee maar wilt u zelf de handen uit de mouwen steken? Trek dan uw handschoenen aan, pak een vuilniszak en ga op pad om het zwerfvuil in te zamelen. Zo houden we samen uw buurt schoon. 

Kleurplatenactie

Om onze collega's in het zonnetje te zetten kunt u een kleurplaat voor de ramen hangen. Hierdoor wordt het voor onze professionals een vrolijke en kleurrijke werkdag. De gemeente Ede heeft zelfs een prijsvraag in het leven geroepen om onze mensen te bedanken. Een erg leuk initiatief. Deze actie is afgelopen.

De winnaars van de actie zijn:

Klik hier om meer te lezen over de prijsvraag. 

Klik hier voor de kleurplaten

Test uw kennis! 

Ook heeft De Week van de AfvalHelden een leuke pubquiz gemaakt. Bent u benieuwd hoe goed uw kennis is? Of die van familie of vrienden? Weet u bijvoorbeeld in welke afvalbak een pizzadoos met vetvlekken hoort? Of een leeg potje nagellak? 

Test hier uw kennis


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar www.weekvandeafvalhelden.nl.


Location