Doorgaan naar artikel

Zes afval-punten voor grof afval

Gepubliceerd op: 16-12-2020

De afvalinzameling bij het afvalbrengstation wijzigt per 1-1-2021 op een aantal punten. Samen met u gaan we de hoeveelheid grof afval terugdringen, de afvalscheiding en het hergebruik verhogen en de kosten eerlijker verdelen. Hieronder leest u wat er voor u gaat veranderen.

 

Zes afval-punten voor grof afval

Kosten worden eerlijker verdeeld
In de afgelopen jaren hebben we gezien dat de meeste huishoudens in Veenendaal niet vaak naar het afvalbrengstation gaan. Er zijn ook huishoudens die juist heel vaak gaan. Zeker 90% van de huishoudens heeft voldoende aan zes bezoeken per jaar. Door de wijzigingen worden de kosten dus eerlijker verdeeld.

Geen bouw- en sloopafval meer
De wet bepaalt dat de gemeente geen bouw- en sloopafval hoeft in te zamelen. Daarom mag u per
1 januari 2021 geen verbouwingsafval zoals puin, bouw- en sloopafval en dakbedekking meer afvoeren naar het afvalbrengstation. Hiervoor kunt u terecht bij afvalbedrijven, waaronder ACV Bedrijven.

Asbest
Asbest kunt u naar het afvalbrengstation brengen. Dit mag eenmalig per adres 35m² zijn. Omdat asbest erg gevaarlijk is, gelden speciale regels voor melding en verpakking. Kijk hiervoor op www.veenendaal.nl/asbest. Ook het afvoeren van asbest kost één afval-punt.


Location